Nu har vi varit här i Placerville i 5 dagar och njutit av värmen och alla trevliga människor.
Vi är några Svenskar som bor på samma hotell så det har varit poolhäng på eftermiddagarna.Jag och Ken har gjort korta utflykter runt Placerville b.la till Coloma som är en liten stad med ca 300 invånare. Coloma är mest känt som platsen där James W Marshall först upptäckte guld i Kalifornien, vid Sutter’s Mill år 1848, detta ledde till guldrushen i Kalifornien. Här arrangerades också WM i guldvaskning 1998.
Vi har också hunnit med att testa sanden inför tävlingarna som verkar lite speciell än det vi är vana vid så det kommer nog att bli en tävling där det behövs extra mycket tur för att lyckas.I morgon är det nationsparad och på onsdag är det dags att tävla. Det ska bli skönt att komma igång med tävlandet och förhoppningsvis så går det bra och vi är vidare till omgång två.Håll tummarna!

Now we have been here in Placerville for 5 days and enjoyed the heat and all the nice and friendly people.

We are a some Swedes who live in the same hotel so it’s been hanging round the pool in the afternoons. Ken and I have made short trips around Placerville and we went to Coloma yesterday .The city is most noted for being the site where James W Marshall found gold in Sutter’s Mill in 1848,leading to the California gold-rush.Coloma’s population is about 300 and the city was also the organiser for the World Goldpanning Championships in 1998.

We also had time to test the competition sand which seems a bit special than what we are used to so it will probably be a competition where you need some extra good luck to succeed .Tomorrow is the nation parade and on Wednesday it is time to compete. It will be nice to get started and hopefully it goes well and we’re on to round two.Keep your fingers crossed !