Efter en orolig natt där jag gått igenom finalen minst 100 ggr i drömmen så packar vi in oss i bussen för den sista tävlingsdagen. Nerverna är utanpå kroppen och vi börjar med finaler i både 2 och 5 manna lag. Tyvärr så hamnade vi utanför pallen denna gång men det blir ju ett nytt VM 2014. Jag fick vänta ända till 16.30 innan det var dags för damfinalen. Precis när vi ska gå in på arenan så blir det ett fruktansvärt åsk och regnoväder. Himmlen öppnade sig fullkommligt. Vi fick stå under ett tält tak och vänta tills ovädret passerat. Det var bra för jag gillar inte åska så jag hade annat att bekymra mig för så jag glömde att jag snart skulle vaska final.
Väl i vaskbaljan så körde jag det fortaste jag bara vågade med tanke på de platta guldkornen som väldigt lätt flöt ut ur vaskpannan. När jag föste ihop dom i vaskpannan och tog upp dom i provröret så såg jag att det var många så jag slängde mig på knappen för att stoppa min tid. Väl hos gulddomarna så räknade jag till 10 stycken guldkorn och domarna tyckte som jag så det var bara att skriva min signatur som bevis på att vi var överens. Nu skulle jag försöka att ta mig ifrån området och förbi alla som står och väntar och ska veta hur många man hittat för att kunna börja spekulera om vem som vann. Detta är väldigt irriterande och jag avskyr detta!Så när frågan kom så svarade jag 4 , jag hittade 4! Okey då var jag borta ur deras seger spekulationer. Jag undrar vem dom hade utsett till vinnare innan resultatet kom? Det var nu dags för Ken och herrfinalen så jag tog mig till vaskningsbaljorna för att jobba. Precis innan herrarna skulle presenteras så läste speakern upp resultatet för min damfinal, de tre första. And the winner is ,wow vilken känsla att få höra sitt namn ropas upp! Segerdansen började jag slängde mig i famnen på både Ken och Jocke Korhonen. Vilken känsla att jag kunde försvara min titel. Lyckan bubblade inombords och jag hoppades så att Ken också skulle lyckas, tyvärr så tappade han ett korn och slutade som nia. Så små är marginalerna men en dag är dom på vår sida samtidigt och vi får vinna individuellt samma år. Varför inte i Kopparberg 2014? smiley Sist på programmet detta VM är som alltid klassen Nationslag. Laget bestod i år av mig och Ken, Thomas Linnarsson, Aulis Rosensten samt Mattias Kroon, tyvärr så blev det inga medaljer i år , men vi kommer igen! Det blev lite segervin tillsammans med några svenskar innan prisutelningen skulle starta. Eftersom den var planerad utomhus och regnet hade tagit över så fick arrangörerna ta till plan B och flytta inomhus.När prisutdelningen var över var vi tvugna att dra oss till hotellet för att sova några timmar. Bussen skulle avgå 05.00. En lång hemresa väntar, men vad gör väl det när det finns både en guld och brons medalj med i bagaget. Det får bli en segermiddag hemma istället.